Tuesday, 8 July 2014

Cinta Basic-H2 : Selamatkah Agen Pembersihan di Rumah?

Tahukah Anda?

Kebanyakkan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. 

Bahan pelarut sintetik boleh menganggu keseimbangan hormon. So kadangkala hormon terganggu bukan disebabkan period x teratur, agen pembersihan anda juga menjadi penyumbang.


Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. contoh mudah cam bauan klorok untuk menghilangkan kotoran degil.

Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.

Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejanis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan pernafasan. 

Pekatan pencuci super organik BASIC H2 tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.


Cuba teliti setiap agen pembersihan anda di rumah. 

Kenapa tak gunakan yang SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. Pilihlah basic H


Harga Runcit RM46.00

Untuk penjimatan sebanyak 15% - 33%, jom mendaftar sebagai ahli eksklusif kami. Hanya RM75 seumur hidup.

Untuk hubungi saya:

Shaklee Independent Distributor
Myza - 012.646.8774
Puchong - Cyberjaya - Putrajaya
Free Delivery
Free Postage
Free Best Consultation Lifetime


Thursday, 3 July 2014

Shaklee Benefit : Impian tercapai dengan Shaklee

Bagi yang ingin berjinak-jinak dalam bisnes dan tecari-cari apa kekuatan yang ada pada anda, kembali kepada skill anda.

Saya suka berjumpa orang dan suka post apa sahaja di FB, bertemu dengan Shaklee ketika ingin mendapatkan set pantang Shaklee, hampir sebulan saya google mencari yang terbaik dan memberikan servis dan konsultansi yang tip top. Dari satu blog ke satu blog saya baca sehingga sebulan berlalu.

Saya bertemu dengan blog http://www.aainaa-nadirah.com/ kerana dia setempat dengan tempat tinggal saya. Memudahkan saya untuk repeat order. Entahlah tetiba tergerak hati nak join menjadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR.

Mulalah kan, post FB semua citer pasal Shaklee, cam xda menda lain. di samping itu, baca juga mengenai bisnes plan. Beronok2 la dengan cara mendapatkan side income.

Setelah setahun berlalu dengan usaha keras;


Apa yang Shaklee tawarkan pada saya adalah 3'C, antaranya;

1. Cash - Tunai
Saya mula mendapat bonus Shaklee bermula awal Apr 2013 sebanyak RM1800++ kerana setelah memahami sedikit mengenai strategi bagaimana ingin dapatkan tunai @ duit iaitu dengan sales dan recruit orang. Dan bermula 4-42013 saya mula merekrut pengedar pertama saya yang berada di Kedah bernama Sarah Rosli. Kemudian ia berkembang dengan sangat pantas dan sekarang ada 42 orang distributor level 1 dengan 6 orang daripadanya leader. Syukur Alhamdulillah. Niat membantu dan memberi untuk orang lain juga rasai dipermudah dan dilancarkan. Insya Allah, saya akan berusaha untuk membayar hutang yang ada secepat mungkin dan hidup bebas hutang.

2. Car bonus
Cabaran mendapatkan car bonus sangat mencabar. Dalam masa 4 bulan, saya harus kembangkan bisnes dan membuat jualan secara berkumpulan sebanyak RM93,000.00. Wow tough rasanya masa tu untuk berusaha sehingga kadangkala terpaksa berada di Shaklee sehingga jam 12 malam untuk mendapatkan stok Shaklee yang semakin mendapat sambutan hangat di Malaysia. 

Pada bulan November 2013 saya berjaya dapat car bonus pertama bernilai RM800.00++. Ia dikira mengikut performance sales kita dalam sesuatu bulan, jika mencanak naik, banyaklah, jika berkurang, so efeklah pada nilai car bonus. Saya simpan bonus kereta itu sehingga bulan Mac untuk dibuat tambahan downpayment rumah idaman di Nilai sebanyak RM23,000.00. Berbaloi la. Memula tak teragak nak beli kereta pun, sebab Mr Blackie masih elok menjalankan tanggungjawabnya menghantar saya ke sana sini. Tak lama kemudian dia pula buat hal setelah berumur 10 tahun. Mula terbuka hati ingin memiliki kereta baru kecil atas nama sendiri pada April 2014. Che Vie yang comel mai dalam hidup saya. ok cukup.


Mr Blackie walau parking tetapi still minta belaian, x bergerak stilll makan 2 3 ratus. Allah sekali lagi turunkan nikmatnya dan tunaikan impian kami nak bawa mak mertua dan adik ipar berjalan. DIA berikan kami sebuah kereta keluarga yang baru sampai semlam di rumah. Alhamdulillah. 

3. Conference - Free Trip


NC 2013 saya bersama pergi suami, dalam keadaan blur, tetapi semangat lain macam lepas balik. Dengar pula perkongsian Master Shareeza. Dalam hati cakap, tahun depan aku mesti naik pentas ambil kunci keter. Ewah.

NC 2014, syukur mak ayah join sekali, iyer la anak nak naik pentas. satu award je pun tapi bonus besar, bawa  mak ayah tidur Sunway Spa & Resort. happy  tengok muka diorang.


Ok kita jumpa di NC tahun depan dengan lebih banyak lagi kejayaan diraih. Jika anda mempunyai impian hidup yg belum tercapai, bermulalah dari bawah. kejayaan pasti milik anda.

Inginkan bimbingan kejayaan dalam Shaklee? 

Untuk hubungi saya:
Shaklee Independent Distributor
Myza - 013.222.02.40
Puchong - Cyberjaya - Putrajaya
Free Delivery
Free Postage
Free Best Consultation Lifetime


Tuesday, 1 July 2014

Tonik Vivix - Kajian Resveratrol Membantu ramai Pesakit Kanser

Ramai telah mula sedar kehadiran tonik vivix yang banyak khasiat semulajadi, berkesan dan selamat ke atas diri manusia.

Setiap ujian klinikal yang dilakukan akan dibuat ke atas manusia bukanlah tikus putih semata-mata.










Semoga perkembangan ilmu perubatan mengenai makan tambahan ini semakin berkembang untuk membantu dan memberikan sinar kehidupan kepada insan di luar sana. 

Untuk hubungi saya:
Shaklee Independent Distributor
Myza - 013.222.02.40
Puchong - Cyberjaya - Putrajaya
Free Delivery
Free Postage
Free Best Consultation Lifetime


Monday, 30 June 2014

Vivix Success Story - Bekas Pembaca Berita NTV7 Bebas Kanser

Master Law Chu Hian 
10 tahun lepas Master Law di serang penyakit kanser. Gambar di sebelah kiri adalah gambar semasa beliau menjalani kimoterapi 10 tahun yang lepas. Gambar sebelah kanan adalah gambar terkini Master Law, kesan dari pengambilan Vivix Shaklee, dan juga vitamin-vitamin shaklee yang lain. 

Resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. Resveratrol juga merupakan sejenis polifenol yang biasa ditemui dalam wain merah. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular.
Menurut Master Law.. masa kena cancer tu.. Beliau makan Alfalfa sahaja.. berbotol2 dia telan.. Gigi  beliau menjadi hijau kerana sehari more than 30biji dia mkn alfalfa utk mengalkalikan kembali sel-sel kanser yg sangat cepat merebak.

Zaman tu.. blom ada Vivix lagi.. so Alfalfa la segalanya!!
 Bonus hasil dari amalan Vivix Shaklee secara konsisten , Master Law kelihatan awet muda,Hmm cuba teka berapa umur beliau? Umur beliau sekarang 50 tahun tau…nampak muda dan hensem kan! Ala-ala 30 tuuu...penangan VIVIX SHAKLEE!


Jom tengok gambar-gambar beliau:










Hebat kan Master Law kerana mampu melawan serangan kanser dan berfikiran positif. Jika anda ada keluarga, sahabat handai dan kenalan di luar sana sedang bertarung dengan penyakit kanser, bantulah mereka dengan sebarkan maklumat dari saya. 

Untuk hubungi saya:
Shaklee Independent Distributor
Myza - 013.222.02.40
Puchong - Cyberjaya - Putrajaya
Free Delivery
Free Postage
Free Best Consultation Lifetime

Bukti kajian ke atas Resveratrol Vivix membantu pesakit kanser


Bagaimana vivix boleh membantu pesakit kanser untuk sihat dan kembali kepada kehidupan normal? Adakah ianya membantu. Insya Allah dengan izin Allah.



Bagaimana Vivix Membantu Rawat Kanser?
'Resveratrol' adalah bahan utama di dalam sebotol Vivix. Ianya adalah bahan yang didapati dari tumbuh-tumbuhan seperti anggur merah, sebagai pertahanan dari terkena penyakit. Kajian telah dilakukan, dan ianya bertindak sebagai antioksidan dan anti radang.


Berikut adalah bukti kajian ke atas Resveratrol.
  1. Laporan dari Annals of the New York Academy of Sinces 2011, kajian ke atas resveratrol menunjukkan ianya mempunyai kesan anti-kanser.
  2. Pada 2008, kajian pada kultur sel, kesan resveratrol menyekat kanser payudara dari terus berkembang di peringkat awal. Hasil kajian diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen daribertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.
  3. Tahun 2007, laporan oleh Biologi Kanser & Terapi, resveratol bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser). 
  4. Satu lagi kajian tahun 2008 di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawaresveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan olehkesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen).
Shaklee Independent Distributor
Myza - 013.222.02.40
Puchong - Cyberjaya - Putrajaya




Wednesday, 15 January 2014

ALFALFA - Kesan BURUK?


JANGAN PERCAYA!

Kesan Buruk Alfalfa Yang Perlu Anda Tahu!!!!

Haaa…you all sapa yang dok prasan bagus Alfalfa Shaklee tu…meh baca ni!! Jangan beli kalau you all rasa tak ready nak menghadapi kesan kesan buruk ni tau…

1) haaa…untuk bini bini orang tu…kena sedia ni tau…habis tak laku segala krim pelincir apa jenis brand pon..sbb miss V tak kering bila dengan suami. Sedia ke you all?

2) tokey kedai 7 E bankrup sebab takder orang beli panty liner / disposable panties sbb bye bye keputihan

3) peniaga online yang orang dok berebut beli segala fiber drink tutup kedai…huhuhu

4) farmasi byk stok tak jalan ubat high cholestrol

5) krim krim kurap semua expired kat kedai…

6) tokey baju saiz XXL @ big size garu kepala..bisnes slow…tak dak dah pelanggan setia…waaaaaa

7) pompuan pompuan kaki goda tak jumpa laki orang nak jadik sugar daddy….hihihi

8 ) suami asyik nak berkepit ja dengan bini

You all ready ka? Kalau jawab ya…baru cari mea nah….hehehe

---------------------------------
Hidup untuk memberi
Mea Salih 013.222.02.40
Pakar Kesuburan & IbuBF Slimfit

Monday, 6 January 2014

ALFALFA - Bagaimana Alfalfa Shaklee Dihasilkan?

Alfalfa Sprouts
Alfalfa Complex Shaklee merupakan formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950-an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa, atau nama saintifik, Medicago Sativa secara organik di California yang bebas dari semburan  pestisid , herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. 

Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan".

Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun Alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daunnya ini dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.



Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompress menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa.

*****************************

Beli 6 percuma 1

Hidup untuk memberi
Mea salih
908115 | 013.222.02.40
Shaklee independent distributor
Pakar ibubf Slimfit & kesuburan